Net metering v Sloveniji

Vas zanima kakšne razloge je navedel naš kupec na vprašanje zakaj se bo odločil za net metering sončno elektrarno.

Net metering bo končno zaživel tudi v Sloveniji, seveda če bodo tudi tehnični predpisi življenjski in usmerjeni v podporo, ne v omejevanje net meteringa.

Eden od naših kupcev v Ljubljani, se je hotel sam predhodno prepričati o učinkovitosti mikro inverterjev, ki jih namerava vgraditi v svojo sončno elektrarno, ko bo net metering dostopen. Istočasno je testiral delovanje mikro inverterjev APS 500W iz naše ponudbe, ter še en konkurenčni mikro inverter. Rezulatati testiranja mikro inverterja APS 500, so bili več kot odlični. V vsem času, je mikro inverter deloval povsem stabilno in pokazal dobre rezultate.

Na vprašanje, zakaj se bo odločil za net metering sončno elektrarno, na osnovi mikro inverterjev APS 500, naš kupec navaja naslednje razloge:

1. Preprosto dograjevanje elektrarne.

2. Zmanjšanje efekta sence.

3. Na strani PV modulov ni visokih napetosti!!! Zato je elektrarna bolj varna in ni težav pri gašenju ob morebitnem požaru.

4. Okvara enega mikroinverterja se na delovanju elektrarne ne pozna veliko.

5. Mikroinverterji omogočajo sledenje delovanju elektrarne na nivoju PV modula in odkrivanje napak.

Net metering v SlovenijiNet metering v Sloveniji

Obdobje izvedbe projekta: december 2015

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »