Obnova akumulatorjev za sončne celice

Obnova akumulatorjev za sončno elektrarno lahko bistveno podaljša življenjsko dobo in s tem prispevamo tudi k varovanju okolja.

Obnova akumulatorjev za sončne celice je pomemben prihranek.

Obnova akumulatorjev za sončno elektrarno lahko bistveno podaljša življenjsko dobo in s tem prispevamo tudi k varovanju okolja.

V kakšni meri bomo solarne akumulatorje obnovili je odvisno od različnih dejavnikov: od same kvalitete akumulatorjev, vzdrževanja akumulatorjev, kako globoko jih praznimo, število opravljenih ciklov, itd.

Enega od zelo uspešnih primerov regeneracije, navajamo v nadaljevanju.

Planinski dom nam je dostavil v regeneracijo 12 kosov 2V gel baterij Sonnenschein A602 vezanih v 24V sistem, s kapaciteto 500Ah (C100). Solarne gel baterije Sonnenschein A602 so izredno kvalitetne baterije, vendar so bile te baterije stare že 12 let. V času poletne sezone so vsak dan v uporabi, izven sezone pa ob koncu tedna. Stranka se je odločila, da najprej opravimo test kapacitete, ki je pokazal, da imajo baterije še vedno 60% nazivne kapacitete. 60% je meja, pri kateri še predlagamo stranki, da se regeneracija splača.

Ker se je stranka odločila za regeneracijo baterije, smo pričeli s prvim ciklom obnove.

Solarne baterije smo po prvem ciklu obnovili na 86%. Glede na uspešno regeneracijo, smo se odločili še za en cikel obnove.

Po končanih dveh ciklov obnove, ki je trajala 4 dni, je test kapacitete pokazal, da so solarni akumulatorji povsem, torej 100% obnovljeni.

PD je za obnovo solarnega akumulatorja plačalo okoli 5% vrednosti novega. Investicija v obnovo akumulatorjev, ki se bo prav gotovo zelo izplačala.

Tags: obnova akumulatorjev za sončne celice, regeneracija akumulatorja, sončna elektrarna, solarne baterije.

Obnova akumulatorjev za sončne celiceObnova akumulatorjev za sončne celice

Obdobje izvedbe projekta: oktober 2018

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »