Sončne celice za javno razsvetljavo

Sončne celice za javno razsvetljavo tudi v januarju, ki je po osončenju drugi najslabši mesec v letu, zagotavljajo nepretrgano delovanje luči.

Namestitev sončnih celic za javno razsvetljavo v vasi Breg, KS Kovor v občini Tržič (na sliki v ozadju je Triglav), je dokazala vse prednosti nove zasnove in upravičenost naložbe.

Celo v januarju, ki je v Sloveniji, po osončenju drugi najslabši mesec v letu, deluje nepretrgano kar 12 ur na noč. 135W solarni panel je usmerjen proti jugu, pod kotom, ki zagotavlja pozimi največji izkoristek. Poleti bo solarni modul proizvajal mnogo več elektrike, kakor bo potrebno za delovanje luči.

Izgube v solarnem sistemu so majhne,ker deluje sistem na 12V. K temu pripomore tudi napredna elektronika, ki ima tudi nizko samo porabo ter kratka razdalja med solanim panelom, akumulatorjem in LED lučjo.

Delovanje zelo kakovostne in elegantno oblikovane 30W LED luči slovenskega proizvajalca Grah Automotive, podpira nova elektronika z nastavljivimi funkcijami vklopa/izklopa, glede na sončno svetlobo. Elektronika ima vgrajeno tudi časovno funkcijo delovanja. Zelo pomembna je tudi visoka raven zaščite proti vlagi (IP66).

Akumulator je nameščen skupaj z elektroniko v kovinskem zaboju. Zaboj je instaliran na drogu, kar nudi proti vandalsko zašćito.

Ciklični akumulator VISION, kjer se shranjuje elektrika, nudi več kot 650 ciklov, kar pomeni dolgo življenjsko dobo. AGM akumulator je hermetičen in ne potrebuje vzdrževanja in dolivanja vode. Akumulator je naravno hlajen, kar zagotavlja trajnost delovanja.

Namestitev je izvedel Elektro lift, Marko Zaplotnik s.p. iz Tržiča, kjer lahko dobite tudi dodatne informacije.

Sončne celice za javno razsvetljavoSončne celice za javno razsvetljavo

Obdobje izvedbe projekta: januar 2012

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »