Sončne celice za elektriko v naselju Kunta Kinte v Velenju

Solarni komplet 135W v naselju Kunta Kinte zadošča za osnovne potrebe po električni energiji za vikend, saj napaja 5 varčnih luči, radio in hladilnik z močjo 60W.

Naselje Kunta Kinte, kot se popularno imenuje naselje skoraj 250 rekreativnih hišic zraven Velenja, je izredno lepo urejeno in nudi možnost počitka in oddiha okoliškim prebivalcem. Edina slaba točka je, da naselje nima urejene elektrike iz omrežja, zato si najemniki pomagajo s sončnimi celicami.

Naš kupec, g. Igor Pinoza, si je zato nabavil solarni komplet 135W. Solarni komplet vsebuje vse potrebne solarne sestavne dele: 135W solarni modul, MPPT solarni regulator 10A, sinusni razsmernik Sinergex 700W 12V, ciklični akumulator Powerline 225Ah.

V solarnem kompletu je tudi montažno ogrodje za solarni modul na streho, tako da je bila namestitev hitra in enostavna. Električar, ki je pomagal pri namestitvi, je dodal le še manjšo omarico z varovalkami, ki ščitijo solarni sistem.

Solarni komplet daje zadosti elektrike za 5 varčnih luči, radio in hladilnik z močjo 60W.

Posebno posrečen je raženj, ki deluje na 12V, vir energije pa je solarni sistem.

Primer namestitve solarnega sistema za vikend je zgleden in povsem zadostuje za zadostitev osnovnih potreb po električni energiji.

Sončne celice za elektriko v naselju Kunta Kinte v VelenjuSončne celice za elektriko v naselju Kunta Kinte v Velenju

Obdobje izvedbe projekta: maj 2012

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »