Samostoječi solarni moduli

Samostoječa konstrukcija sončnih celic nudi enostavno prilagajanje naklonskega kota za največji izkoristek.

Namestitev solarnih modulov na samostoječo konstrukcijo prinaša določene prednosti. Največja prednost je ta, da je mogoče naklonski kot sončnih celic enostavno prilagajati, da se tako doseže največji izkoristek.

V Sloveniji navadno nameščamo sončne celice pod kotom 35 stopinj, kar daje optimalen izkoristek v celem letu, če so sončne celice nameščene fiksno. Sicer pa se idealni naklonski kot spreminja, od 30 stopinj poleti, do 60 stopinj pozimi.

Najpogostejša namestitev sončnih celic v samostojnih solarnih sistemih, je na strehi, kjer je namestitev fiksna. Navadno je naklonski kot solarne konstrukcije enak, kakor je naklonski kot strehe. S tem se izgublja določen del solarne elektrike, ki bi jo bilo mogoče pridelati, če bi bil naklonski kot idealen oz. če bi lahko naklonski kot spreminjali med letom. Namestitev sončnih celic na strehi sicer omogoča večja varnost, zlasti na manj obljudenih področjih, prav tako pa za namestitev ni potrebnega dodatnega prostora.

Samostoječa solarna konstrukcija,ki jo nudimo, pa nudi poleg enostavnosti namestitve, tudi sprotno prilagajanje najbolj optimalnemu kotu sončnih žarkov. Sprotne meritve pridobljene solarne elektrike, ki jih opravlja naš kupec, kjer so nameščene sončne celice na sliki, to tudi potrjuje.

Samostoječi solarni moduliSamostoječi solarni moduli

Samostoječi solarni moduliSamostoječi solarni moduli

Obdobje izvedbe projekta: junij 2012

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »