Cestna solarna LED razsvetljava z Li-ion akumulatorji

Izredno elegantna in praktična rešitev cestne solarne LED luči, ki shranjuje solarno energijo v LiFePO4 akumulatorjih.

Skupaj z zunanjim strokovnjakom smo razvili solarno cestno LED luč, ki shranjuje solarno energijo v LiFePO4 akumulatorjih. LiFePO4 akumulatorji se sicer zaradi majhne teže in dolge življenjske dobe, uporabljajo tudi v električnih avtomobilih.

V primerjavi s standardnimi cikličnimi svinčenimi akumulatorji, LiFePO4 akumulatorji zdržijo kar do 5x daljšo življenjsko dobo. Zato, kljub višji ceni, opravičujejo svojo kvaliteto.

Dve solarni svetilki z močjo 30W in zmogljivostjo 1.440Wh (akumulatorji 24V 60Ah), smo namestili poleg naše nove trgovine, v Ljubljani, na Brnčičevi 29b, kjer se jih je mogoče tudi ogledati. Solarni svetilki osvetljujeta parkirišče in tovorni vhod v skladišče.

Eden od največjih problemov cestne solarne razsvetljave je kako zagotoviti zadostno kapaciteto akumulatorjev, ki bo podaljšala delovanje solarnega sistema v primeru slabega vremena (avtonomija). Drugi, prav tako velik problem, pa je, kam namestiti akumulator, da bo varen pred krajo in vandalizmom.

Navedena problema smo uspešno rešili z LiFePO4 akumulatorji, ki so nameščeni v kovinskem zaboju, ki je na vrhu nosilnega stebra. Kakor lahko vidite na sliki, je rešitev izredno elegantna in praktična, saj je zaboj v katerem so nameščeni akumulatorji in elektronika, istočasno tudi nosilec za solarne module. Nameščena sta dva solarna modula, vsak z močjo 70Wp.

Več o sami tehnični zasnovi solarnega litijevega generatorja, si lahko preberete na naši spletni strani.

 

Cestna solarna LED razsvetljava z Li-ion akumulatorjiCestna solarna LED razsvetljava z Li-ion akumulatorji

Obdobje izvedbe projekta: julij 2014

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »