Solarni komplet za avtodom

Solarni komplet za oskrbo avtodoma z elektriko.



Solarni kompleti so običajno sestavljeni iz sončnih celic, regulatorja polnjenja baterij, baterij za shranjevanje energije ter inverterja, ki pretvarja shranjeno energijo v uporabno električno energijo.

Sončne celice so običajno nameščene na strehi avtodoma, kjer lahko najbolje izkoristijo sončno energijo. Sončne celice zajemajo sončno svetlobo in jo pretvarjajo v električno energijo, ki se nato shrani v baterijah za shranjevanje energije. Kontroler polnjenja baterij skrbi za učinkovito polnjenje baterij s sončno energijo in preprečuje prekomerno polnjenje in praznjenje baterij, kar podaljšuje življenjsko dobo baterij. Inverter pa pretvarja shranjeno energijo v uporabno električno energijo, ki se lahko uporablja za napajanje električnih naprav v avtodomu.

Solarni komplet za avtodom (za ogled kliknite na besedolo v modrem) je zelo priročen za uporabo, saj omogoča neodvisnost od klasičnih virov energije, kot so generatorji in priključki na električno omrežje. Prav tako omogoča tiho delovanje, saj ne povzroča hrupa, kot ga lahko proizvajajo generatorji.

Cena solarnih kompletov za avtodome se razlikuje glede na njihovo zmogljivost in kakovost. Manjši in preprostejši solarni kompleti za avtodome, ki lahko napajajo manjše električne naprave, kot so mobilni telefoni, svetilke in prenosni računalniki, so običajno cenejši in stanejo približno nekaj sto evrov.

Na drugi strani pa bolj zmogljivi solarni kompleti za avtodome, ki lahko napajajo večje električne naprave, kot so hladilniki, televizorji, klimatske naprave in drugi podobni aparati, so lahko precej dražji in stanejo več tisoč evrov.

V naši firmi smo se specializirali za ponudbo vseh elementov, ki so potrebni pri opremi električnega dela avtodomov. Poleg res široke ponudbe akumulatorjev, ki zajemajo tudi li-ion akumulatorje, nudimo tudi B2B naprave. B2B naprave omogočajo pravilno polnjenje akumulatorjev in jim tako podaljšuje življenjsko dobo.

Na razpolago so tudi fleksibilni shingled solarni paneli zmogljivosti 70W, 110W in 160W, ter vsa oprema za namestitev. 

Tags:solarni komplet za avtodom, fleksibilni solarni paneli, shingled.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »