Zadnji projekti

Solarni moduli

Solarni moduli-cenik,cena in popusti v Spletni trgovini z energijo. Kaj je solarni modul ali solarni panel in kako deluje, pa si preberite v nadaljevanju.

Solarni modul sestavlja več med seboj povezanih sončnih celic. Solarni moduli imajo navadno nominalno napetost 12V ali 24V.

Poleg termina solarni moduli uporabljamo še naslednje izraze - solarni paneli,fotonapetostni moduli,fotovoltaični moduli,fotovoltaični paneli,solarne plošče,sončne plošče,fotovoltaična plošča,PV moduli,sončni kolektorji za elektriko.

Solarna celica ima napetost le okoli 0,5V, kar je premalo za praktično uporabo. Zaradi praktičnosti in zaščite namestitve solarnih modulov so solarne celice med seboj povezane v modulih in obdane z aluminijastem okvirjem, na prednji strani pa so zaščitene s steklom. Steklo mora vzdržati atmosferske vplive.

Značilnost solarnih modulov je modularnost, torej jih je mogoče med seboj povezovati in graditi večje solarne sisteme. Vezava sončnih celic je lahko vzporedna ali zaporedna. Če solarne module povežemo zaporedno - vežemo torej plus z minusom, s tem povečujemo napetost.

Će pa solarne module povežemo vzporedno - vežemo pluse skupaj in minuse skupaj, povečujemo moč. Princip povezovanja solarnih modulov je povsem enak kot pri akumulatorjih.

V solarnem modulu je navadno med seboj povezanih 36 ali 72 sončnih celic. To pomeni da ima solarni panel napetost okoli 18V ali 36V. Solarni panel mora imeti višjo napetost kot akumulator, sicer akumulatorja ne more uspešno napolniti.

Solarni sistemi imajo nominalno napetost 12V, 24v ali 48V.

Solarni moduli Sunware,ki so pretežno namenjeni za navtiko imajo 39 ali 40 solarnih celic. Zaradi tega se lahko solarne celice za navtiko Sunware nameščajo neposredno na podlago, saj zračna hladitev celic ni potrebna. Ob visokih temperaturah, ko napetost standardnih solarnih modulov pade,solarni moduli Sunware nemoteno polnijo akumulatorje. Sončne celice za plovila Sunware so kljub višji ceni najbolj kvalitetna rešitev za solarno napajanje v navtiki.

Prodaja solarnih modulov v Spletni trgovini z energijo. Oglejte si cenik in cene, prepričajte se o konkurenčnosti naše ponudbe.