Faq

Solarni sistem ne deluje, kaj narediti?

Vsem kupcem priporočamo, da si ob nakupu solarnega sistema, nabavijo tudi voltmeter, ki bo v pomoč pri morebitnih problemih. Tudi v naši ponudbi lahko najdete poceni multimeter, ki bo zadostoval za osnovni pregled.

V navodilih, prevrite opis napake in postopek za odpravo. Če napake kljub temu ne najdete ali ne morete odpraviti, poskušajte resetirati solarni sistem.

S solarnega regulatorja ali hibridnega razsmernika odstranite vse kable. Pri tem morate biti skrajno previdni, saj je elektrika tako v kablih, ki povezujejo solarne module, kakor tudi v kablih, ki so povezani z akumulatorjem. Če je mogoče, pred tem prekrite solarne module. Kupci, ki so nabavili zaščitni sistem, bodo enostavno odklopili solarne module. V vsakem primeru pa označite plus in minus kable, da kasneje ne bo prišlo do kratkega stika.

Nato na kablih solarnih modulov izmerite napetost. Priporočamo, če je le mogoče, da to naredite v sončnih dneh, ko je sončne svetlobe dovolj na razpolago. Napetost mora biti krepko čez 12V ali 24V ali 48V. Če je napetost nižja, preverite vse kabelske povezave, če so dovolj trdno nameščene. Možnost, da bi bili solarni moduli vzrok okvare, je le minimalna, saj je stopnja reklamacij solarnih modulov, ki jih prodajamo, zanemarljiva.

Solarne kable priklopite nazaj na solarni regulator in izmerite napetost na izhodu, kjer gredo kabli za akumulatorje. Če je napetost znatno nad nominalnimi vrednostmi, solarni regulator deluje. Nato te kable ponovno odklopite iz solarnega regulatorja.

Nato izmerite napetost akumulatorjev in jo primerjajte z napetostjo, ki jo je kazal LCD monitor.

Če so bile vse vrednosti v skladu z opisanimi, pričnite priklapljati kabel nazaj. Najprej akumulatorje, nato solarne module.

Če po ponovnem zagonu solarni sistem ne deluje, je morda vzrok, da je akumulator iztrošen ali premalo napolnjen.

Pri solarnih sistemih v katerih je hibridni razsmernik, je možna tudi okvara razsmernika. V takšnem primeru kontaktirajte naš servis.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »