MPPT solarni regulator

MPPT solarni regulatorji za večji izplen.

MPPT solarni regulatorji lahko povečajo izkoriščenost solarnih modulov do 30%.

MPPT (Maximum Power Point Tracking) solarni regulatorji so zasnovani tako, da spremljajo in prilagajajo nivo napetosti in toka, ki ju proizvajajo solarni paneli, da bi zagotovili največjo možno proizvodnjo energije. Delovanje MPPT solarnih regulatorjev lahko razložimo takole:

Spremljanje napetosti in toka iz solarnih panelov: MPPT solarni regulatorji spremljajo napetost in tok iz solarnih panelov. Senzorji v regulatorju merijo nivo napetosti in toka, ki prihajata iz solarnih panelov, in pošiljajo podatke v krmilno enoto regulatorja.

Določanje največje moči (MPP): Krmilna enota regulatorja nato analizira podatke o napetosti in toku iz solarnih panelov ter določi točko največje moči (MPP) za trenutne vremenske pogoje. To je nivo napetosti in toka, ki zagotavlja največjo možno proizvodnjo energije za danih pogojev.

Prilagajanje nivoja napetosti: Ko je MPP določen, krmilna enota regulatorja prilagodi nivo napetosti, ki jo oddaja regulator, da bi ustvarila MPP. To se doseže s povečanjem ali zmanjšanjem nivoja napetosti iz regulatorja, dokler se ne doseže največja možna proizvodnja energije.

Natančna regulacija: Ko je MPP dosežen, regulator nadzoruje tok, ki se dovaja v baterijo, in zagotavlja, da se tok stabilizira na optimalni ravni. Regulator nadzira nivo napetosti, ki jo oddaja, in spreminja nivo napetosti, da bi ohranil stabilen tok.

Prilagajanje MPP glede na spremenljive vremenske pogoje: MPPT solarni regulatorji se lahko prilagodijo spremenljivim vremenskim pogojem, kot so oblačni dnevi, sončni vzhodi in zahodi, in se natančno prilagodijo za maksimalno proizvodnjo energije. To zagotavlja, da je solarni sistem učinkovit in proizvaja energijo s čim manjšo izgubo.

Če povzamemo, MPPT solarni regulatorji spremljajo napetost in tok iz solarnih panelov, da bi določili točko največje moči (MPP) za trenutne vremenske pogoje, in nato prilagodijo nivo napetosti, ki jo oddajajo, da bi ustvarili MPP in zagotovili največjo možno proizvodnjo energije.

Tags: MPPT solarni regulatorji
 

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »