Solarni regulatorji

Solarni regulatorji za upravljanje in zaščito akumulatorjev.

Njihova glavna funkcija je, da preprečujejo prenapolnitev akumulatorjev, ki lahko povzroči poškodbe in krajšo življenjsko dobo akumulatorjev. Solarni regulator ima vgrajeno zaščito pred prenapetostjo, ki preprečuje, da bi previsoka napetost poškodovala akumulatorje ali druge naprave v solarnem sistemu.

Solarni regulator upravlja z polnilnim tokom, ki teče iz sončnih panelov v akumulatorje. Solarni regulator zagotavlja, da je polnilni tok primerno uravnotežen, da ne presega največje dovoljene vrednosti in s tem ščiti akumulatorje.

Solarni regulatorji polnjenja delujejo navadno na 12V, 24V ali 48V napetosti. 12V in 24V regulatorji imajo navadno direkten izhod za napajanje porabnikov. V tem primeru ščitijo tudi akumulatorje pred preveliko izpraznjenostjo.

Solarni regulatorji lahko uporabljajo temperaturno kompenzacijo, ki omogoča prilagajanje napetosti in toka polnjenja akumulatorja, glede na spremembe temperature okolja in s tem zagotavlja optimalno delovanje solarnega sistema.

Nekateri solarni regulatorji omogočajo komunikacijo s solarnim sistemom preko različnih protokolov, kot so RS-485, MODBUS in CANBUS, kar omogoča nadzor in upravljanje sistema preko računalnika ali pametnega telefona.
 
Klasični solarni regulatorji so narejeni v PWM tehnologiji, naprednejši solarni regulatorji lahko uporabljajo tehnologijo MPPT, ki omogoča, da solarni paneli delujejo pri optimalni moči in s tem povečujejo učinkovitost solarnega sistema.

Tags: solarni regulatorji, PWM, MPPT. 
 
 

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »