Hibridni razsmernik

Hibridni razsmernik za sončne elektrarne z baterijami.

Hibridni razsmerniki so priključeni na omrežje in navadno shranjujejo viške energije v baterijah. S Smart metrom se regulira stopnja izpusta presežkov energije v omrežje. To je lahko tudi nič, kar pomeni, sa bo vsa energija ostala tam kjer nastaja. Takšen tip sončne elektrarne je izhod za tista gospodinjstva, ki jim je elektro distributer zavrnil soglasje za net metering.

Hibridni inverterji imajo lahko poseben UPS izhod ali pa ne. UPS izhod je lahko integriran v hibridnem razsmerniku, ali pa je v svoji, ločeni napravi. UPS izhod je pomemben, saj zagotavlja delovanje hibridne sončne elektrarne tudi v primeru izpada omrežja.

UPS izhod je po moči omejen, le redki hibridni razsmerniki imajo moč UPS izhoda enako, kakor je moč razsmernika. To pomeni, da se na UPS izhod lahko vežejo porabniki, ki skupaj ne presegajo moči UPS izhoda.

Pozorni moramo biti tudi ali daje UPS izhod enofazni ali trifazni tok, kljub temu, da je hibridni razsmernik trifazni.

Navadno je mogoče na hibridni razsmernik vezati solarne module, ki imajo skupaj večjo moč kot jo ima hibridni razsmernik. S presežkom moči, bo solarni hibridni razsmernik polnil baterije, medtem ko bo napajal porabnike.

Firma Kstar ima hibridni razsmernik povezan v eni napravi z li-ion baterijo. Hranilnik električne energije Kstar ima v eni napravi tudi BMS (elektronika, ki uravnava delovanje baterij) ter vse osnovne zaščite. Zato je hranilnik Kstar zelo enostavno in hitro namestiti in upravljati. Hranilnik Kstar ima integriran UPS izhod z močjo 9,4kW, ki nudi trifazni tok.

Tags: hibridni razsmernik, baterije li-ion, Kstar hranilnik električne energije.

 

 

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »