Razsmerniki Growatt

Otočni in hibridni razsmerniki Growatt.

Firma Growatt je eden od največjih proizvajalcev solarnih razsmernikov v svetu. V Sloveniji smo bili prvi, ki smo pričeli s trženjem njihovih proizvodov na našem tržišču. 

Med otočnimi razsmerniki sta zanimiva dva visokonapetostna otočna razsmernika Growatt in sicer SPF5000ES in SPF3500ES. Oba razsmernika lahko delujeta tako s svinčenimi kakor tudi li-ion baterijami. Razsmernika sta primerna za otočne sončne elektrarne, kot naprimer elektrarne na vikendih. Prav tako pa tudi kot otočni sistem, ki je povezan z omrežjem. 

Med hibridnimi razsmerniki velja izpostaviti zlasti model SPH 10000TL3 BH-UP. Gre za trifazni hibridni razsmernik, moči 10kW, ki je namenjen sončnim elektrarnam. S Smart metrom je mogoče omejiti izpust v omrežje, zato je takšna sončna elektrarna primerja tudi za gospodinjstva, ki od elektra niso prejela soglasja za postavitev sončne elektrarne tipa net metering.

Razmerniki SPH 10000TL3 BH-UP delujejo le z li.ion baterijami, va katerih se shranjujejo presežki energije. Ta razsmernik deluje tudi kot otočni razsmernik, če se uporabi UPS izhod. 

Na razpolago so tudi enofazni hibridni razsmerniki Growatt do moči 6kW, vendar so ti za slovenski trg manj interesantni.

Medtem so se na trgu pojavili novi, bolj izpolnjeni modeli razsmernikov, ki so integrirani z li ion baterijami ter vsebujejo tudi BMS in ostale zaščite sistema in baterij. 

Na področju otočnih razsmernikov, nudimo otočne hranilnike energije Srne Solar (kliknite za ogled vsebine). Ti hranilniki elektrike nudijo v enem kosu 5kW razsmernik, li-ion baterije pa je mogoče modularno zlagati. So zelo enostavni za namestitev.

Na področju hibridnih sončnih elektrarn, pa smo Growatt razsmernike in baterije, zamenjali za hibridne hranilnike energije Kstar. !0kW hibridni razsmernik je integriran z baterijami LiFePO4 firme CATL, ki nudijo 10.000 ciklov. Hranilniki Kstar prinašajo bistveno poenostavitev pri montaži sončnih elektrarn.

Tags: razsmerniki Growatt, SPH 10000TL3 BH-UP, Growatt SPF5000ES, otočni hranilniki Energije srne solar, hibridni hranilniki elektrike Kstar.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »