Razsmernik modificiran sinus

Razsmernik modificiran sinus za nezahtevne porabnike.

Razsmernik modificiran sinus (angl. Modified sine wave inverter) je naprava, ki pretvarja enosmerno napetost (DC) v izmenično napetost (AC) z modificiranim sinusnim valom.

Ta vrsta razsmernika ima nižjo ceno kot čisti sinusni razsmernik, vendar proizvaja val s krajšimi in bolj strmimi vrhovi, kar lahko povzroči nepravilno delovanje ali celo okvaro nekaterih električnih naprav. Kljub temu pa se lahko razsmernik modificiran sinus uporablja za različne namene.

Razsmernik modificiran sinus se lahko uporablja za napajanje različnih luči in svetilk, vključno z žarnicami, fluorescenčnimi svetilkami in LED svetilkami.

Prav tako se lahko uporablja za polnjenje različnih naprav, kot so mobilni telefoni, prenosni računalniki, tablice in drugi podobni aparati, ki jih običajno polnimo prek stenskih vtičnic.

Razsmernik modificiran sinus se lahko uporablja za napajanje manjših električnih naprav, kot so ventilatorji, radio sprejemniki, prenosni zvočniki in drugi podobni aparati, ki ne zahtevajo velike moči in niso občutljivi na val razsmernika.

Pogosto se uporablja v avtomobilski opremi in kampiranju, kot so hladilniki, prenosni štedilniki, sesalniki, brivniki in drugi podobni aparati, ki jih lahko uporabljamo v avtomobilu.

Vendar pa je treba upoštevati, da nekatere naprave, kot so motorji in indukcijski grelniki, zahtevajo čisti sinusni razsmernik in jih ni priporočljivo napajati z razsmernikom modificiran sinus.

Tags: razsmerniki modificiran sinus

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »