Razsmernik Growatt SPF5000ES, 5kW

Razsmernik Growatt 5kW za otočne sončne elektrarne.

Solarni razsmernik Growatt 5kW spada med visokonapetostne solarne razsmernike. V razsmerniku je čisti razsmernik 5kW, MPPT solarni regulator in polnilec baterij.

Solarni moduli se morajo torej vezati zaporedno, da dosežejo ustrezno napetost. Zaradi dosti visoke startne napetosti priporočamo vgradnjo najmanj petih monosolarnih solarnih panelov Bluesun shingled 480W (kliknite za ogled), sicer bi lahko nastopile težave zjutraj in ob relativno slabem vremenu. Na 5kW razsmernik Growatt je mogoče vezati do 6kW solarne površine, v našem primeru torej 12 kosov. 

Razsmernik Growatt SPF5000ES 5kW Razsmernik Growatt SPF5000ES 5kW

Razsmernik lahko deluje povsem otočno in tudi v povezavi z omrežjem. Iz omrežja le jemlje potrebno elektriko, viškov ne more pošiljati v omrežje. Deluje tako s svinčenimi akumulatorji kakor tudi s nizkonapetostnimi li-ion akumulatorji.  Možno ga je uporabiti tudi pri aplikacijah, kjer ni baterij.

Zaradi pogostih napak pri instalaciji ter stalnih pripomb in sugestij instalaterjev, da je zapleteno in zamudno namestiti razsmernik Growatt in li-ion baterije v sončne elektrarne, smo se odločili da ponudimo kupcem povsem nov proizvod - otočni hranilnik električne energije. Otočni hranilnik električne energije Srne solar je sestavljen iz 5kW otočnega razsmernika in li-ion baterij 10kWh. Baterije se dajo sestavljati modularno do kapacitete 20kWh. Kupec prejme hranilnik v treh kosih, ki jih sestavi v nekaj minutah ter hranilnik poveže s solarnimi moduli. Vse osnovne zaščite ter elektronika za upravljanje baterij je že vsebovana v kompletu. Dodati je treba le še prenapetostno zaščito ustrezne stopnje, za zaščito pred strelo.

Otočni hranilnik elektrike 5kW 10kWh Srne solar (www.energija-solar.si)Otočni hranilnik elektrike 5kW 10kWh Srne solar (www.energija-solar.si)

Cena hranilnika elektrike Srne solar je skoraj enaka, v primerjavi s ceno, če bi razsmernik in baterije ter zaščito kupovali po delih. Je pa bistvena razlika v času in stroških, ki so potrebni za namestitev hranilnika.

Za sončne elektrarne s svinčenimi akumulatorji, pa priporočamo otočni razsmernik Epever 5kW, ki je zelo kvaliteten in ima enake lastnosti kot Growattov 5kW razsmernik. Tudi ta razsmernik je visokonapetostni. Pri namestitvah sončnih elektrarn , kjer so na določenem delu strehe sence, je potreben nizkonapetostni razsmernik. Takšne vrste je  razsmernik Epever 5kW LV,  kjer se solarni paneli lahko vežejo vzporedno in zaporedno. Zato je zaradi senčenja le del solarnih modulov v senci, ne pa cela vrsta.

Tags: razsmernik Growatt 5kw, SPF5000ES, otočni hranilnik Srne solar, Epever 5kW.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »