Sinusni razsmerniki

Najbolj kvalitetni razsmerniki so sinusni razsmerniki. Sinusni razsmerniki pretvarjajo enosmerno napetost v izmenično, ki je zelo podobna omrežni napetosti.

Zato lahko sinusne razsmernike uporabimo za vse naprave, ki se sicer uporabljajo na omrežni napetosti.

Dober sinusni razsmernik mora imeti visoko efektivnost, torej majhne izgube pri pretvorbi. Prav tako je pomembno, kakšna je lastna poraba sinusnega razsmernika. Visoka efektivnost in majhna lastna poraba, odtehtajo nekoliko višjo ceno.

Trapezne razsmernike lahko brez skrbi uporabimo le še za naslednje uporabnike: luči (pa še to ne vseh vrst), radio in TV nižjih cenovnih razredov in starejše izdelave, ročna orodja, vodne črpalke do 500W. Za vse druge porabnike, pa je treba nabaviti sinusni razsmernik.

Kvalitetni sinusni razsmerniki pri pretvorbi napetosti tudi ne proizvajajo takšnega šuma, kot jih proizvajajo trapezni razsmerniki.

Pri nabavi sinusnega razsmernika je treba paziti na konično moč uporabnikov. Takšni uporabniki so npr. hladilniki, hladilne skrinje, ročne žage, vodne črpalke itd. Konična moč takšnih porabnikov je namreč lahko tudi do 8 krat večja od trajne moći.

 

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »