Otočni solarni razsmerniki - vezava

Vezava razsmernikov v otočnih elektrarnah.

Kako povečati moč razsmernika in kako izbrati trifazni otočni razsmernik.

Večini graditeljev otočnih sončnih elektrarn ustreza moč razsmernika 5kW. V določenih primerih, zlasti kadar je otočna elektrarna vezana na omrežje, pa je želja po večji moči razsmernika upravičena. Moč razsmernika je seveda pogojena tudi z močjo hišne varovalke.

V takšnih primerih nudimo najprej poceni in preprosto rešitev, selektor napajanja porabnikov (za ogled kliknite na povezavo). Selektor napajanja porabnikov se seveda upravlja ročno, z izbiro porabnikov. Na posamezen člen selektorja vežemo skupine uporabnikov, ki jih po potrebi vključujemo v solarno napajanje ali pa ne. Seštevek moči vseh porabnikov je lahko daleč nad močjo razsmernika, če pazimo, da so istočasno vključeni le porabniki, ki ne presegajo moči razsmernika. Primer: solarni razsmernik napaja pozimi le toplotno črpalko, poleti pa s selektorjem porabnikov vključimo klime, ventilator, črpalko za bazen, itd.

Če imamo na vikendu močne porabnike, ki morajo delovati istočasno, bi želeli povečati moč otočnega razsmernika na npr. 10kW. Rešitvi sta dve: ali med seboj povežemo dva razsmernika Growatt 5kW ali pa posežemo po otočnem razsmerniku 10kW Srne solar. Rešitev z enim razsmernikom 10kW je enostavna za namestitev, možnost okvare je manjša, tako da priporočamo takšno konfiguracijo.

Enofazni otočni razsmernik 10kW Srne solar je idealen za namestitev v gorskih kočah, lovskih domovih ter večjih otočnih sončnih elektrarnah. Presežke energije lahko hrani v svinčenih ali li-ion akumulatorjih. 

Otočni razsmernik 10kW Srne solar Otočni razsmernik 10kW Srne solar

Povprašuje se tudi po trifaznih otočnih solarnih razmernikih. Rešitvi sta dve: ali povezati med seboj tri Growatt 5kW razsmernike ali pa uporabiti le en trifazni razsmernik. Vsekakor je veliko bolj enostavno in manj zamudno montirati en razsmernik, namesto treh. Tudi možnost napak pri vezavi in kasnejših okvar je veliko manjša. zato v takšnih primerih priporočamo vgradnjo trifaznega hranilnika 10kW s baterijo 10kWh Kstar. Če je kapaciteta baterije za vaše potrebe preskromna se jo da modularno povečati do 40kWh.
Hranilnik električne energije 10kWh KstarHranilnik električne energije 10kWh Kstar
Kstar hranilnik električne energije je sicer namenjen hibridnemu delovanju v sončnih elektrarnah. To pomeni, da oddaja viške v omrežje. Vendar deluje na UPS izhodu kot otočni razsmernik. UPS izhod je moči 9,6kW in nudi trifazni tok.

Tags: otočni razsmernik 10kW Srne solar, selektor napajanja porabnikov, Hranilnik električne energije Kstar 10kW, Growatt vezava razsmernikov 5kW.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »