CFE 5100 li-ion solarna baterija 5,1kWh - povezovanje z razsmernikom Growatt SPF5000ES

Nastavitve, ki so potrebno za brezhibno delovanje na razsmerniku Growatt SPF5000ES in baterijah CFE 5100. Dve bateriji sta vezani vzporedno, da dobimo baterijski sklop 10,2kWh.

1. Nastavitve na razsmerniku Growatt SPF5000ES


Pridržimo tipko ENTER za 5 sekund, dokler se nam ne odpre meni za konfiguracijo.Pridržimo tipko ENTER za 5 sekund, dokler se nam ne odpre meni za konfiguracijo.

Pomaknemo se na MENI 5, kjer izberemo tip baterije: LI oz. litijeva.   Ko potrdimo izbiro LI, nas avtomatsko pomakne na meni 36, kjer izbiramo tip komunikacijskega protokola. Pomaknemo se na MENI 5, kjer izberemo tip baterije: LI oz. litijeva.   Ko potrdimo izbiro LI, nas avtomatsko pomakne na meni 36, kjer izbiramo tip komunikacijskega protokola.
Izberemo program 54. Po izbranem programu, se na razsmerniku avtomatsko nastavijo vsi potrebni parametri ter se napake izbrišejo.Izberemo program 54. Po izbranem programu, se na razsmerniku avtomatsko nastavijo vsi potrebni parametri ter se napake izbrišejo.
2. Nastavitve na baterijah:

Nastavitev SW2 na MASTER bateriji.Nastavitev SW2 na MASTER bateriji.

Nastavitev SW2 na SLAVE baterijiNastavitev SW2 na SLAVE bateriji

Nastavitev SW3 na MASTER baterijiNastavitev SW3 na MASTER bateriji
Nastavitev SW3 na SLAVE baterijiNastavitev SW3 na SLAVE bateriji
Pomembno je, da pri vzporedni vezavi na stikalu SW2 vedno pustimo DIP8 na OFF oz v spodnjem položaju.

3. Povezovanje dveh baterij CFE 5100 vzporedno:

Povežemo zemeljski vodnik med baterijama. Povežemo pluse skupaj, minuse skupaj.Povežemo zemeljski vodnik med baterijama. Povežemo pluse skupaj, minuse skupaj.

Povežemo komunikacijski kabel med baterijama, uporabimo izhod M/S.Povežemo komunikacijski kabel med baterijama, uporabimo izhod M/S.

Priključimo plus in minus izhoda na razsmernik iz MASTER baterijePriključimo plus in minus izhoda na razsmernik iz MASTER baterije

Uporabimo komunikacijski izhod INVERTER na MASTER bateriji za povezavo komunikacije na razsmernik (na Growatt razsmerniku uporabimo vhod BMS oz. CAN): Uporabimo komunikacijski izhod INVERTER na MASTER bateriji za povezavo komunikacije na razsmernik (na Growatt razsmerniku uporabimo vhod BMS oz. CAN):

Po priklopu baterij pridržimo gumb za vklop za 5s ter ga spustimo (to storimo na obeh baterijah). Na bateriji se mora prižgati zelena lučka RUN.Po priklopu baterij pridržimo gumb za vklop za 5s ter ga spustimo (to storimo na obeh baterijah). Na bateriji se mora prižgati zelena lučka RUN.

Garancija velja le v primeru, da boste navodila dosledno upoštevali.

Tags: Baterija CFE 5100, li-ion, razsmernik Growatt SPF 5000ES.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »