Vzdrževanje solarnih akumulatorjev

Solarne akumulatorje je potrebno vzdrževati.

Vzdrževanje je potrebno, ne glede na vrsto tehnologije v kateri so narejeni. Kontrola in dolivanje vode je potrebno le za nekatere poltrakcijske akumulatorje iz naše ponudbe, npr. NBA akumulatorje. Za ostale kislinske akumulatorje v naši prodaji, dolivanje vode ni potrebno. Prav tako seveda ni potrebno za GEL in AGM akumulatorje.

Pri vseh solarnih akumulatorjih, je potrebna občasna kontrola akumulatorskih klem in akumulatorskih povezav. Kleme in povezave morajo biti vedno očiščene in čvrsto privite, sicer se efektivnost solarnega sistema zmanjša.

Ob namestitvi akumulatorjev za sončne celice, je treba poskrbeti tudi, da se bodo akumulatorji praznili le do polovice, sicer jih ne bomo dolgo uporabljali. Razsmernik Axpert, že ima vgrajeno funkcijo s katero nastavimo ustrezen prag praznjenja akumulatorjev. Če ste solarni sistem gradili s posameznimi elementi, pa je potrebno akumulatorje zaščititi. Vgraditi je treba Varuh akumulatorja, ki preprečuje prekomerno praznjenje akumulatorjev. Za manjše sisteme zadostuje 10A ali 20A varuh akumulatorja, za večje pa bo treba vgradti 100A varuh akumulatorja.

Če v svojem solarnem sistemu uporabljate hibridni razsmernk Axpert iz naše ponudbe, se postopek izenačevanja napetosti akumulatorjev, opravi samodejno. Z rabo, se namreč napetost posameznega akumulatorja v akumulatorskem sklopu spremeni, zato vsi akumulatorji nimajo več enake napetosti. Posledica tega je, krajša življenjska doba celega akumulatorskega sklopa, ali pa predčasna odpoved enega akumulatorja.

Postopek izenečevanja (ekvilizacije) napetosti akumulatorjev, se ne sme opraviti pri gel baterijah. Zato priporočamo za gel baterije in za akumulatorske sklope, kjer ni nameščen razsmernik Axpert, da se vgradi izenačevalec napetosti za dva akumulatorja ali izenačevalec napetosti za štiri akumulatorje.. Izenačevalec samodejno izenači napetost akumulatorjev v akumulatorskem sklopu.

Razvoj je prinesel tudi možnost obnove svinčenih akumulatorjev, s čemer lahko bistveno podaljšate življenjsko dobo solarnih akumulatorjev. Varčen gospodar bo najkasneje v dveh letih po nakupu, pri nas opravil regeneracijo solarnih akumulatorjev. Ob nakupu solarnih akumulatorjev, boste prejeli bon za 25% popust za obnovo v prvih dveh letih.

Tags: vzdrževanje solarnih akumulatorjev, izenačevalec napetosti, varuh akumulatorja, obnova akumulatorjev, regeneracija.

 

 

 

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »