Hibridni razsmernik

Hibridni razsmernik združuje v eni napravi čisti sinusni razsmernik, solarni regulator in polnilec. Pomemben del hibridnega razsmernika je tudi elektronika, ki omogoča avtomatičen preklop na elektriko iz omrežja.

Hibridni razsmerniki so namenjeni zlasti samostojnim solarniim sistemom, ki so povezani z javnim omrežjem, ali z električnim generatorjem. Zaradi njihove univerzalnosti in enostavnosti montaže, pa se seveda lahko uporabijo tudi v samostojnih solarnih sistemih, ki niso povezani z omrežnim virom.

V naši spletni trgovini si lahko ogledate ponudbo hibridnih razsmernikov AXPERT.

Čisti sinusni razsmernik pretvarja enosmerni tok iz sončnih celic v izmenični tok, ki neposredno napaja električne porabnike. Če je sončne elektrike iz sončnih celic več, kot jo je potrebno za napajanje porabnikov, se  polnijo solarni akumulatorji. 

V primerih, ko zmanjka solarne energije iz sončnih celic in baterij, se električni porabniki prično napajati iz omrežja. 

Istočasno se iz omrežja preko polnilca, prično polniti tudi baterije. Če samostojni solarni sistem ni povezan z javnim omrežjem, se avtomatsko vključi električni generator, ki preko polnilca polni solarne akumulatorje.

Ko so baterije polne oz. ko sončne celice ponovno proizvajajo elektriko v zadostni meri, se solarni sistem zopet osamosvoji od omrežne napetosti oz. generatorja.

Še bolj izpopolnjeni hibridni razsmerniki, kot so hibridni razsmerniki INFINI, omogočajo tudi oddajanje viškov solarne energije v javno omrežje. Hibridni razsmernik INFINI ima vgrajen solarni regulator s tehnologijo MPPT.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »