Fleksibilni solarni paneli

Fleksibilni solarni paneli za plovila, avtodom, kampiranje.

Fleksibilni solarni moduli so gibljivi le do določene stopnje, npr. 30%, ne pa povsem upogljivi. Odlikujejo se zlasti po tem, da so lahki in izredno tanki, okoli 2 mm. Zato so primerni tudi za namestitev na površino, ki ni povsem ravna.

Na podlago se fleksibilni solarni paneli lahko prilepijo, zato pri namestitvi ne poškodujejo strehe avtodoma ali počitniške prikolice oz. krova plovila.

Klasični rigidni moduli, ki se uporabljajo za sončne elektrarne, so manj primerni za navtiko in avtodome. Atmosferski vplivi morja delujjeo na aluminijasti okvir in pospešujejo korozijo vezi med solarnimi celicami, tresljaji pri vožnji z avtodomom, pa lahko povzročijo poškodbe. Zato so gibljivi solarni moduli prava rešitev za takšne aplikacije.

Pri izbiri je treba biti zelo previden, saj je na trgu množica cenenih proizvodov, ki morda ne bodo izdržali niti ene sezone. Pri tem prednjačijo proizvajalci, ki oglašujejo, da so njihovi fleksibilni solarni moduli narejeni s Sunpower celicami. To je verjetno celo res, vendar z najmanj kvalitetnimi Sunpower celicami, saj Sunpower kvalitetne celice zadrži za lastno proizvodnjo. Poleg tega, je pri večini proizvajalcev iz vzhoda, zaščita solarnih celic na sprednji strani modula neustrezna. Takšen solarni modul se navadno začne hitro "lupiti".

 V naši ponudbi lahko najdete fleksibilne solarne panele Bluesun, ki so izdelani v shingled tehnologiji. Ta tehnologija omogoča veliko stopnjo izkoristka, saj je cela površina modula zapolnjena s sončnimi celicami. Poleg tega, je manj občutljiva na senčenje, kot so standardni solarni paneli.

Za vzdrževanje delovnega akumulatorja, je dovolj le 110W fleksibilni solarni modul Bluesun. Če pa želite, da bodo gibljivi solarni moduli napajali akumulatorje, ki bodo oskrbovali hladilnik, je potrebno namestiti dva fleksibilna solarna modula Sunpower 100W.

Pogosta težava, zlasti na plovilih je, da so solarni moduli občasno vsaj delnio v senci. Če je solarni modul v senci, se njegova učinkovitost zmanjša nesorazmerno.

Pri nakupu gibljivih solarnih panelov za avtodom, ne pozabite na ustrezen solarni regulator. Priporočamo solarne regulatorje DUO, ki polnijo ločeno dva akumulatorja hkrati. Tako boste napajali tako avtomobilski, kakor delovni akumulator.

Fleksibilni solarni moduli so prav tako nepogrešljivi v navtiki. Če želite nabaviti solarne panele, ki bodo tudi pohodni, kupite kvalitetne solarne module SUNWARE. Ti moduli so sicer dragi, vendar odlične nemške kvalitete.

Tudi pri fotovoltaiki za plovila velja namestiti solarne regulatorja DUO.

Ker so fleksibilni paneli zelo lahki (Sunware 100W modul tehta 2,2kg), so zelo primerni kot vir napajanja za električne porabnike pri kampiranju. V naši spletni ponudbi lahko izbirate med že pripravljenimi solarnimi kompleti za kampiranje.

Tags: fleksibilni solarni paneli, navtika, plovila, avtodom, gibljivi solarni moduli, fotovoltaika za avtodom, solarni kompleti za kampiranje, Sunware, Bluesun,

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »