Katero baterijo za balkonsko sončno elektrarno izbrati?

Baterija za balkonsko sončno elektrarno, da dosežemo čim boljši izkoristek.

Pri balkonskih sončnih elektrarnah je nemogoče uskladiti proizvodnjo solarne energije in porabo. Brez shranjevanja energije lahko "ujamemo" le okoli 30% proizvedene elektrike, vse ostalo pošiljamo brezplačno v omrežje. 

Zato je namestitev baterije skoraj nuja, če želimo da iz sončne elektrarne potegnemo čim večji efekt. V naši ponudbi imamo na razpolago dve bateriji in en hranilnik električne energije za balkonsko sončno elektrarno. Bateriji imata osnovno funkcijo, to je, hramba energije. Hranilnik je precej bolj kompleksen, saj ima poleg baterij, vgrajen mikro razsmernik, mogoče ga je polniti tudi iz omrežja in je prenosen.

Pri odločitvi za nakup, je treba izhajati iz namestitve sončnih panelov ter ocene porabe elektrike podnevi. 

Če so solarni moduli nameščeni na balkonu, ki gleda proti jugu, ter pod kotom, ki je blizu 35° potem lahko brez oklevanja nabaviti baterijo z zmogljivostjo 2,25kWh. Če boste izbrali hranilnik z zmogljivostjo 2kWh, ga boste lahko po potrebi polnili s poceni tokom, čez dan pa uporabili shranjeno energijo. Ker je hranilnik prenosen, ga boste lahko s pridom uporabili tudi v naravi.

Če ste namestili solarne module navpično, pod kotom 90° in imate večjo in konstantno porabo v dnevnem času, bo po vsej verjetnosti zadostovala baterija s kapaciteto 1kWh.

Tags: balkonska sončna elektrarna, baterija, hranilnik.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »