Sončni paneli za kampiranje

Sončni paneli za elektriko pri kampiranju.

Komplet solarnega napajanja za kampiranje sestavljajo sončni paneli, ki so osnovni gradnik solarnega kompleta, saj pretvarjajo sončno svetlobo v električno energijo. Navadno se zaradi lažjega transporta uporabljajo zložljivi sončni paneli (za ogled kliknite na povezavo) ali pa polfleksibilni solarni moduli.

Polnilni regulator je naprava, ki nadzira pretok električnega toka med sončno celico in baterijo. Namenjen je ohranjanju baterije v dobrem stanju in preprečevanju prekomernega polnjenja ali praznjenja. Ker je pri kampiranju vsak W električne energije dragocen, priporočamo nabavo MPPT solarnega regulatorja.

Solarni kompleti za kampiranje ponavadi vključujejo 12-voltni globoki ciklični akumulator, ki je namenjen dolgotrajni uporabi in se lahko polni in prazni večkrat.
Inverter: Navadno je dovolj AGM akumulator 12V 100Ah, še bolj pa priporočamo li-ion akumulator, ki je bistveno lažji za prenašanje in ima veliko daljšo življenjsko dobo. Primer takšnega akumulatorja je li-ion akumulator 100Ah 12V Ritar .

Inverter pretvarja enosmerno električno energijo, ki jo proizvajajo sončne celice in hranijo v akumulatorju, v izmenično električno energijo, ki jo lahko uporabljamo za polnjenje naprav ali za pogon manjših električnih naprav. Če ne boste napajali bolj zahtevnih aparatov, ampak le luči, radio in polnilce za mobitele, lahko uporabite razsmernik modificiran sinus , ki je poceni. Za bolj zahtevne naprave pa uporabite čisti sinusni razsmernik.

Potrebujete še pribor, ki vključuje kable za povezavo med komponentami, priključke in druge dodatke, ki olajšajo namestitev in uporabo solarnega kompleta.

Uporaba solarnega kompleta za kampiranje je lahko zelo priročna, saj omogoča neodvisnost od električnega omrežja in uporabo električnih naprav tudi na oddaljenih lokacijah, kot so kampi, planine, jadrnice in druge podobne lokacije.

Tags: sončni paneli za kampiranje, solarni paneli, zložljivi sončni paneli, li ion akumulator 100Ah Ritar.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »