Sončna elektrarna na rastlinjaku

Sončne celice za rastlinjak.

Sončni paneli lahko zagotovijo vso ali del energije, ki je potrebna za delovanje naprav v ratslinjaku. Profesionalni rastlinjaki potrebujejo za nemoteno rast rastlin precej energije, zlasti za namakanje, osvetlitev, vzdrževanje vlage in temperature. Solarni moduli za namestitev na streho rastlinjaka morajo biti lahki, ter vsaj delno transparentni, včasih pa zaradi oblike podlage tudi fleksibilni ali v obliki traku.

Fleksibilni solarni moduli večjih močiFleksibilni solarni moduli večjih moči
Sončne elektrarne za rastlinjake delujejo lahko brez baterij ali z baterijami. Cenejše so seveda brez baterij, vendar le-te lahko napajajo porabnike le podnevi, ko se ustvarja solarna elektrika. Takšne vrste sončnih elektrarn za rastlinjake se najhitreje izplačajo. Sončne elektrarne z baterijami pa zagotavljajo večji izkoristek sončne energije.

Fotovoltaične elektrarne za rastlinjake so lahko otočne, torej brez povezave z omrežjem, ali pa v povezavi z omrežjem. Če so povezane z omrežjem, lahko prispevajo podnevi pomemben delež k zmanjševanju stroškov energije.

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »