Sončna elektrarna s hranilnikom električne energije Kstar

Sončna elektrarna s hranilnikom.Kstar.

Sončna elektrarna s hranilnikom električne energije Kstar (za ogled kliknite na besedilo v modrem) je v vrhu kvalitetne ponudbe hibridnih razsmernikov. Omogoča delovanje sončne elektrarne tudi v primeru, ko izpade omrežje. 

Srce hranilnika elektrike je LiFePO4 baterija, ki je proizvod CATL, največjega svetovnega proizvajalca tovrstnih baterij. Zmore kar 10.000 ciklov pri 90% praznitvi, kar je daleč nad konkurenco, ki nudi od 3.000 do 6.000 ciklov.

Dovoljena praznitev do 90% pomeni, da ima hranilnik uporabno kapaciteto 9kWh. To je zmogljivost baterije, ki jo boste lahko uporabljali. 

Trifazni baterijski hranilnik ima vgrajen hibridni razsmernik z močjo 10kW. Osnovni model baterijskega hranilnika je baterija s kapaciteto 10kWh. Zmogljivost baterije je mogoče nadgraditi do 40kWh. Vzporedno se lahko poveže do 4 baterijske hranilnike, tako, da dosežemo 40kW 160kWh.

Hranilnik energije ima že vgrajen Smart meter, s pomočjo katerega zaznava morebiten izpust odvečne elektrike v omrežje. Izpust je mogoče regulirati na razsmerniku, tako, da lahko dosežemo, da sončna elektrarna sploh ne oddaja viškov v omrežje. 

Poleg tega, sončne elektrarne grajene s hranilnikom Kstar, delujejo tudi v primeru izpada omrežja, kar klasična sončna elektrarna ne omogoča. Poseben izhod, ki deluje ob izpadu javnega omrežja, nudi trifazno napajanje.

Posebnost hranilnika Kstar je tudi, da ima že vgrajen del razsmernika, ki deluje otočno, tako, da ni potrebno dokupovati tega dela. Zato se lahko trifazni hranilnik uporablja tudi v otočnem sistemu, brez povezave z omrežjem.

Na trgu je množica na oko podobnih produktov. Pri primerjavi, bodite pozorni na naslednje značilnosti:

1. Enostavni razsmerniki z baterijami nudijo le hrambo energije, ki bi jo sicer sončna elektrarna oddala v omrežje. Ti razsmerniki so tudi bistveno cenejši.

2. Če želite, da bo sončna elektrarna delovala tudi v primeru izpada omrežja, mora imeti razsmernik poseben UPS ali back up izhod. Nekateri proizvajalci nudijo poleg osnovnega razsmernika še dodatno napravo, ki to omogoča.

3. Priporočljivo je, da daje back up izhod trifazni tok. S tem boste lahko napajali tudi trifazne porabnike oz. enakomerno obremenili vse tri faze z enofaznimi porabniki. Nekateri proizvajalci nudijo le enofazni tok na back up izhodu.

4. Določeni proizvajalci nudijo manjšo moč delovanja na back up izhodu, kakor je nazivna napetost razsmernika. Npr. nazivna napetost razsmernika je 10kW, moč na UPS izhodu je 5kW. To pa seveda pomeni, da boste v primeru izpada omrežja napajali manj porabnikov, oz. porabnike z manjšo močjo.

5. LiFePO4 baterija je najdražji del sončne elektrarne, zato bodite pozorni katera firma je proizvajalec. "No name" blagovna znamka je sicer poceni, dolgoročno pa lahko postane zelo draga.

6.Koliko ciklov nudi LiFePO4 baterija in pri kateri stopnji praznitve?

Če želite: da bo imela vaša sončna elektrarna hranilnik z izjemno dolgo življenjsko dobo priznanega proizvajalca in da bo delovala tudi v primeru izpada omrežja ter ob tem nudila trifazni tok z močjo 10kW, je Kstar za vas prava izbira.

Tags: sončna elektrarna s hranilnikom električne energije Kstar, baterijski hranilnik.


 

Naša spletna trgovina!

Ponudbo sončnih celic in vseh ostalih elementov za gradnjo sončne elektrarne pa si oglejte v naši Spletni trgovini s sončno energijo.

Vstopite »